Wat is er te doen in de buurt?

Leuk met kinderen

Op 1,5km van De Skure heb je provinciedomein de Gavers. Je kan er mooi wandelen maar er is ook een hele grote speeltuin voor de kinderen. Uren speelplezier verzekerd. 

Is het weer eens een dagje wat minder? Dan is het lago zwembad van Kortrijk de perfecte oplossing! Met 2 kinderbaden, glijbanen, wildwaterbaan, golfslagbad, buitenbad en de ligweide zal niemand zich er vervelen. 

Houden de kinderen van avontuur? Zowel in de gavers als op de transfo (op 2km van onze locatie) zijn er organisaties waar je verschillende adventure activiteiten kan boeken. We bezorgen je graag meer info. 

Op 5min rijden vind je speelpunt Zwevegem. Met maar liefst 16 avonturen verspreid over 2500 m² wordt het voor heel het gezin een avontuurlijke dag met eindeloos veel speelplezier. 7 klimmuren, schaatspiste, laserlabyrinth, glijbanen, playmobil zone, ...

Achiel en Hector is een kinderboerderij / koffie en theeschuur op 10min van onze boerderij. Je kan er knuffelen met cavia's, ezels, varkens, konijnen, ... Er is een leuke klein speeltuin en elke zaterdag en zondag kan je er genieten van vers gebakje en lekkere koffie/thee. Ze hebben ook ontbijtzondagen; wafelvrijdagen, picknick opties, ... 

In onze straat kan je de manege Gaverranch vinden. Op zaterdag en zondag gaan er 's morgens lessen door en ook voor de hele beginners zonder ervaring is er de pony club. Als ouder stap je mee naast je kindje en zal het spelenderwijs zo kennis maken met het paardrijden. 

Sportief

Op 100m van de boerderij is er het kanaal Bossuyt - Kortrijk. Bij de transfo site kan je kayaks huren om op die manier het kanaal te ontdekken. 

De boerderij ligt aan de voet van de Vlaamse Ardennen. Na 15min fietsen ben je al bovenop de kwaremont en van daaruit kan je de ronde van Vlaanderen (deels) zelf ook fietsen. 

In de buurt zijn er veel natuurwandelingen te vinden. In de huisjes zal je hier meer informatie vinden en kan je gerust je verblijf vullen met vele wandelingen. 

Steden in de buurt

Kortrijk ligt op 10min van onze boerderij of 20min fietsen. Een bezoekje aan deze volledig vernieuwde stad is zeker een aanrader! De verlaagde Leieboorden, Broeltorens, de grote markt, begijnhof, leuke winkelbuurt, ... zijn hierbij zeker een must. We geven graag ook tips over de lekkere restaurantjes, ontbijthuisjes en koffiehuisjes in de buurt. 

Gent ligt op slechts 25min rijden van de boerderij. Dit is een prachtige stad waar je uren in kan wandelen of musea bezoeken. 

We geven met plezier meer informatie voor een bezoek aan Gent. 

Vele gasten op de boerderij plannen ook een bezoek aan Ieper. Een wandeling op de oude vesten en door het stadscentrum, een bezoek aan het museum en niet te missen de dagelijkse last post om 20u die hulde brengt aan de overleden soldaten.